Acıbadem Saç ekimi Yorumları Estetikist

f:id:Estetikist:20170623025550j:plain

Acıbadem Sağlık Grubu Saç Ekiminde İstediğim Sonucu Alamadım ve Personel Saygısız...
2014'te Acıbadem Sağlık Grubu maslak hastanesinde saç ekimi yaptırdım. İlgili doktor tedavi öncesi, ekimden sonra bir daha saç ekimi yapma ihtiyacımın olmayacağını söyledi. Başka hastalara ait saç ekimi örnekleri gösterdi ve benimde saçlarımın sık görünümlü olacağını söyledi. Fakat geldiğim şu noktada hala saç ekimi ihtiyacı duyuyorum. Saçlarım hala çok seyrek.

Durumu Acıbadem Sağlık Grubu maslak yönetimine ilettiğimde kimse doğru düzgün benimle iletişime geçmedi. Daha sonra kendim bizzat hastaneye giderek konuşma fırsatı buldum fakat oradaki yöneticide dalga geçercesine benimle konuştu.

Doktorun ekim öncesi bana formu vardı, ve ben kahvaltı yaparken acele bana imzalatıp önemli bir şey olmadığını ve sadece ameliyata gireceğim için gerekli olduğunu söyledi ve ben imza attım. Şimdi ise bana o onay formunu gösterip siz bu sonuca onay vermişsiniz deniyor.

 

Saç Ekim Merkezi Bölümü Tanı Tedavi Hizmetleri

Saç dökülmesi, saçın kendini yenilemesi şeklinde de tanımlanabilir. Normal bir saç dökülmesi, günlük olarak 80–100 adet saç teli kaybı şeklindedir. Bu miktarın üzerindeki günlük dökülmeler normal değildir ve tedavi edilmesi gerekir. Uygulanan medikal tedavilere rağmen dökülmenin devam ettiği durumlarda ise cerrahi bir yöntem olan saç ekim uygulaması yapılabilir.

SAÇ NAKLİ YÖNTEMLERİ

Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT)

Bu yöntemde, ense üzerindeki sağlıklı ve dökülmemiş bölgeden alınan saçlı deri, mikroskop altında doğal yapıları bozulmadan uygun tekniklerle, saç ve saç köklerini barındıracak şekilde 1’li, 2’li, 3’lü ve 4’lü kümelere ayrılarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye ekilir.

Ensede  saçların alındığı bölge, Estetikist plastik ve rekonstrüktif cerrahi yöntemlerine uygun olarak dikilir. Bu sayede, arkadaki dikiş izi en aza indirgenmiş olur ve iz ancak saç tamamen kazıtıldığında görülebilir. Dikiş, ameliyatı takip eden 12–15. günde alınır.
Hazırlanan saç kümelerinin yerleştirilmesi (ekimi) aşamasında, dizilimi, uygulanacak saç çizgisi, mevcut saçların çıkış yönlerine uygunluğu ancak bu konuda uzun yıllar deneyimli bir uzman tarafından tasarlanabilir. Doğal görünen saç ekimi ile kötü görünümlü saç ekimi arasındaki fark, işlemi yapan uzman ellerin sanatsal becerisiyle ilgilidir.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) yöntemi, saç köklerinin özel ince uçlu iğneler ile ense üzerinden ya da vücudun belirli bölgelerinden tek tek alınarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye nakledilmesidir. Ense üzerinde dikiş olmadığı için, dikiş izi de söz konusu değildir.

Estetikist doğru uygulanmış FUT veya FUE yöntemlerinin, sonuçları bakımından birbirinden farkı yoktur. Eğer saç çizgisi doğru hazırlanmış ve yönlendirilmeleri doğru yapılmış ise her iki yöntemin de sonuçları doğal görünmektedir

 

Saç ekimi için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Acıbadem Bursa Hastanesi(Dr. Ayhan Okumuş) ile görüştüm 3500 greft'in benim için yeterli olacağını ve ücret olarak ta 5500 TL talep ettiler. Burada ekim yaptıran arkadaşımın saçları çok iyi oldu. Acıbadem de zaten kalitesi belli bir yer. Ancak fiyat biraz fazla gibi değilmi?

 

Merhaba. Ben de Adana'da ektirmek istiyorum ama kararsız kaldım. Cok secenek yok gibi gorunuyor. Google'a baktıgımda bile topu topu 4-5 secenek cıkıyor ortaya... Marmara estetik, guney estetik, dr. murat keskin diye bir genel cerrah, acıbadem hastahanesi, epc hastahanesi... Marmara estetige 1-2 sene once gidip gorusmustum, cok amator gorunmustu, ıcıme sınmedıgınden eledim. Ben aslında hastahane ortamında olmasını istiyorum ancak acıbadem veya epc de cok pahalı gibi geldi bana. 5.500-6.000 tl arasi fiyat veriyorlar...Simdi farkettim 2015'de yazdıgını. O tarihten sonra ekim yaptırdın mı, var mı herhangi bir tavsiyen?

 
uzun süredir araştırmaya devam ediyorum. İki seçenekte karar kıldım. Biri Özel Sakarya Hastanesi diğeri Acıbadem.Acıbadem ile görüştüğümde 3000 liraya tamamen yapılacağını söylediler tek seansta pazartesi günü sakarya ile görüşmeye gideceğim görüşme sonuçları sonrası konuyu güncelleyeceğim.